menu
Word Lid
Vlaams Belang Vlaams-Brabant voert Valentijnsactie met vier sociale voorstellen

Het Vlaams Belang voerde deze voormiddag een Valentijnsactie op de markt van Diest met als slogan ‘Een Hart voor Onze Mensen’. De partij deelde daarbij flyers uit met daarop vier sociale voorstellen. Het Vlaams Belang pleit voor een verlaging van de lasten op arbeid, het afschermen van de sociale zekerheid voor nieuwkomers zodat die betaalbaar blijft, het optrekken van het minimumpensioen tot 1.799 euro en meer middelen voor de voedselbanken. “Het Vlaams Belang heeft een hart voor de Vlamingen”, zegt Britt Huybrechts, Kamer-lijsttrekker in Vlaams-Brabant. “Op Valentijnsdag zetten we de liefde voor ons volk maar al te graag nog beter in de kijker met vier voorstellen die het leven van alle Vlamingen beter moeten maken.”

Op Valentijnsdag verzamelden parlementsleden en militanten van het Vlaams Belang op de markt van Diest om er hun Valentijnsboodschap in de kijker te zetten. “Elke dag komen wij op voor de belangen van de Vlamingen en luisteren wij naar hun bezorgdheden”, zegt Huybrechts. “Op Valentijnsdag zetten wij onze liefde voor de Vlamingen graag extra in de kijker met een aantal voorstellen die het leven van honderdduizenden aanzienlijk beter kan maken.”

De partij schuift in de eerste plaats een drastische verlaging van de lasten op arbeid naar voor. “Dat is voor ons echt een prioriteit”, aldus Huybrechts. “Werken moet weer lonen en daarom moet de asociale bijzondere bijdrage van de sociale zekerheid afgeschaft worden en willen we de belastingvrije som optrekken tot het niveau van het leefloon van een alleenstaande.” Ook de sociale zekerheid moet beter afgeschermd worden, zodat die betaalbaar blijft volgens het Vlaams Belang. “Onze sociale zekerheid is opgebouwd door decennialang hard werk”, klinkt het. “Het getuigt van erg weinig respect om ze open te stellen voor iedereen die hier net toekomt. Enkel wie langer dan acht jaar wettelijk in ons land verblijft, drie jaar voltijds gewerkt heeft en behoorlijk Nederlands kent, mag worden toegelaten tot onze kostbare sociale zekerheid.”

Maar ook voor wie niet langer aan de slag is wil het Vlaams Belang het leven beter maken. “Daarom willen we het minimumpensioen optrekken tot 1.799 euro”, zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Suzy Wouters. “We pleiten ook voor een eengemaakt pensioenstelsel met een aanvullend pensioen voor iedereen. Dat moet gebaseerd zijn op het aantal gewerkte uren en niet op leeftijd. Wie vroeger begint te werken, moet ook vroeger kunnen stoppen.” Tot slot wil het Vlaams Belang ook de voedselbanken meer middelen geven. “Niet alleen door er meer geld voor uit te trekken, maar ook door het fiscaal aantrekkelijker te maken om aan hen een schenking te doen”, besluit Wouters. “We zien dat steeds meer mensen het moeilijk hebben en een beroep op de voedselbanken moeten doen. We mogen hen niet in de kou laten staan.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF