menu
Word Lid
Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw eist inspraak herbestemming site Makro

Op de afgelopen gemeentelijke commissie werd het masterplan voor de voormalige Makro-site voorgesteld. Met deze plannen kan een studiebureau aan de slag om een eventuele nieuwe bestemming te geven en een wijziging door te voeren in het bestaande Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP).

Leegstand vs. snelheid

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Eddy Longeval stelt vast dat er blijkbaar haast moet gemaakt worden van een nieuwe bestemming. “Amper een jaar na het faillissement en de definiete sluiting moet, trouwens op een paar maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, gestart worden met de bespreking en beslissing van de toekomstplannen”. “En dat terwijl er langs de Bergensesteenweg bijvoorbeeld vele andere gebouwen en terreinen liggen die gerust onder handen genomen mogen worden”.

Inspraak van de bevolking

Het staat buiten kijf dat de Makro-site een iconische en zelfs historische plaats inneemt in Sint-Pieters-Leeuw. Gedurende vele decennia was het een geliefkoosd grootwarenhuis met bekendheid tot ver buiten de gemeente en was het een belangrijke werkgever voor veel generaties Leeuwenaren. Vandaar dat Vlaams Belang op de komende gemeenteraad zal vragen of er niet-bindende inspraakmomenten mogelijk zijn. “Het siert het gemeentebestuur dat ze de regie over het pand in handen wil houden en dat ze alvast een infomoment wil organiseren, maar het zou van grote verbondenheid getuigen mocht de bevolking haar zegje kunnen doen” aldus Longeval. Het kostenplaatje, nu reeds 120.000 € voor de opmaak van het plan, zal immer door belastingsbetaler moeten betaald worden. Vlaams Belang zal dan ook tegen dit agendapunt stemmen.

Hier het bericht in HLN

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF