menu
Word Lid
Vlaams Belang lanceert campagneslogan en beeld: ‘Vlaanderen weer van ons’

Het Vlaams Belang maakte vandaag in het bijzijn van alle kandidaten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen zijn slogan en campagnebeeld voor de verkiezingen bekend. ‘Vlaanderen weer van ons’, luidt de slogan die de komende weken en maanden de campagne zal sieren. “Geen bijdrage is te klein om mee het verschil te maken”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Zodat u tegen uw kinderen en kleinkinderen kan zeggen: ik was erbij op 9 juni 2024. De dag dat Vlaanderen weer van ons werd.”

“U voelt het ook”, zei Van Grieken. “We staan aan de vooravond van een omwenteling, een nieuw tijdperk. Het kan zo niet verder. De tijd van zwijgen is voorbij. Het is tijd om onze stem te verheffen: de Vlaming laat zich niet langer de les spellen. Daarom roep ik iedereen op om samen met het Vlaams Belang de toekomst van Vlaanderen mee vorm te geven. Met één helder doel: Vlaanderen weer van ons! Niet langer van die politieke wereldvreemde elite in Brussel. We nemen ons land terug: niets minder dan dat, is de inzet van 9 juni 2024.”

“We nemen ons land terug: niets minder dan dat, is de inzet van 9 juni 2024”


De Vlaams Belang-voorzitter ging dieper in op de betekenis van de slogan. “We benadrukken met deze slogan twee woorden: ‘Vlaanderen’ en ‘ons’. Vlaanderen is het land van onze voorouders dat we als kostbaar geschenk hebben gekregen. Vlaanderen is ons heden: het is de politieke realiteit waarin we actief zijn. En vooral: Vlaanderen is onze toekomst. Het land waar we het voortbestaan van ons volk kunnen garanderen en een mooiere en betere toekomst voor onze kinderen kunnen geven.” ‘Ons’ is het centrale begrip in de campagne volgens Van Grieken. “Het nationalistische ‘ons’ staat tussen het kille liberale ‘ik’ en het alles vervagende en vervangende ‘iedereen’ van links. Ons omvat ieders individuele identiteit, maar drukt tegelijkertijd onze verbondenheid uit.”

Van Grieken benadrukte tot slot het belang van de taak die voor ons ligt. “We gaan het niet alleen kunnen en gaan iedereen nodig hebben”, aldus de voorzitter. “We hebben een enorme verantwoordelijkheid. Geen bijdrage is te klein om mee het verschil te maken. Zodat u tegen uw kinderen en kleinkinderen kan zeggen: ik was erbij op 9 juni 2024. De dag dat Vlaanderen weer van ons werd.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF