menu
Word Lid
Vlaams Belang Dilbeek aanwezig op Burgerforum

29 november jl. organiseerde de gemeente Dilbeek voor de tweede keer een burgerforum. Uiteraard waren wij als Vlaams Belang aanwezig om te zien wat er reilt en zeilt. De bedoeling van zo’n forum is alle Dilbekenaren de kans geven om mee te praten en hun mening te ventileren over een aantal projecten. Het initiatief is nobel maar de opkomst was helaas heel mager. Misschien gelooft de Dilbekenaar al lang niet meer dat hij gehoord zal worden?

De sessie over de meerjarenplanning 2026-2031 was voor iedereen en daarnaast mochten de aanwezigen nog 2 andere sessies kiezen uit: toerisme, evenementenbeleid, ruimtelijke planning, en het kenniscafé voor verenigingen.

Dat het gemeentelijk participatiebeleid werd vernieuwd kunnen we alleen maar toejuichen, maar er is duidelijk toch nog heel wat werk aan de winkel, zowel vanuit de gemeente als vanuit de bevolking. Schrijven/roepen op fora is één iets, maar grijp elke kans om door het bestuur gehoord te worden.

Daarom wil ik een warme oproep doen naar iedereen om in april/mei de enquête van de gemeente in te vullen die zal verschijnen om te peilen naar de wensen en verzuchtingen van de Dilbekenaar. In afwachting van die peiling wil ik al zeker mee geven dat wij bij Vlaams Belang elke dag klaar staan om te luisteren naar wat we voor jullie kunnen betekenen.

Laat ons weten wat er bij u leeft zodat we er ook daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. U kunt ons bereiken via het contactformulier van deze webstek, stuur ons een mailtje, of kom nu vrijdag naar ons pop-up Vlaams Huis in Kasteel Lamotte vanaf 18u.

Valérie Seyns
Waarnemend voorzitter 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF