menu
Word Lid
Stop de verstedelijking van Dilbeek

U heeft het wellicht al gehoord maar de gemeente plant weer een massale woonverdichting in Dilbeek meer bepaald in het centrum van Itterbeek.

Na de belofte in hun bestuursovereenkomst van 2018 tegen de verdere bouwwoede in Dilbeek en de extra bewoners in onze gemeente organiseerde de huidige coalitie een aanzienlijke woonuitbreiding aan het station van Dilbeek. En we vergeten natuurlijk ook niet de reeds afgeleverde vergunning voor de verdichting in Groot-Bijgaarden centrum. (Livita).

Itterbeek moet een dorp blijven!

Deze geconcentreerde woningbouw zo kort bij Anderlecht garandeert een zekere vervreemding in het centrum van Itterbeek. Hangjongeren teisteren nu al de parkjes van Schepdaal en zullen zeker niet nalaten ook hier het openbaar domein in te palmen. Verfransing, vervreemding en sociale onveiligheid zullen op termijn de overhand nemen in Itterbeek. Dit project met hoge woondichtheid en vooral de hoogbouw werkt totaal averechts op de woonkwaliteit. Te veel bewoners op te kleine percelen hebben een foutief effect op de sociale samenhang. Buren vervreemden van elkaar, het verenigingsleven kalft af en de sociale cohesie verdwijnt.

Dilbeek mag geen stad worden.

Het gewestplan dat in 1977 werd opgesteld ter vrijwaring van de Vlaamse Groene Rand rond Brussel wordt flagrant met de voeten getreden. De oorspronkelijke voorschriften van twee verdiepingen en een hellend dak worden door de plannen in het nieuw RUP (Ruimtelijk uitvoeringsplan Itterbeek) genegeerd. Hoogbouw, vier niveaus, een plat dak en een technische verdieping bovenop, staan diametraal tegenover de bestaande woontypologie in Itterbeek. Het rustige centrum zal volledig worden verstoord door dit megalomaan project in het hart van Itterbeek. De geplande werken liggen in overstromingsgebied en de opgedrongen verkaveling zal in eerste fase deze situatie nog verder uit de hand laten lopen.

Vlaams Belang Dilbeek schaart zich dan ook volledig achter het protest van het buurtcomité en roept op om deze mensen te steunen en hun petitie online te tekenen. Er moet een duidelijk signaal gegeven worden aan de bestuurders van deze gemeente dat het genoeg is geweest en dat de geconcentreerde bouwwoede moet stoppen.

Spandoekactie aan de kerk in Itterbeek op 23 mei 2024 om 10u.
U bent allen welkom om deze protestactie kracht bij te zetten.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF